• Materiaal: kunststof en metaal
  • Ideaal voor het veilig klieven van hout
  • Vervangt de bijl
€ 89,00

Nog 1 product in voorraad.

  • Gratis verzending
  • Terugname artikels
  • Binnen 48u geleverd
  • Veilig online betalen
Specificaties

"Aan brandhout verwarmt men zich drie keer: bij het hakken, het kloven en het branden. Een oud-Hollands gezegde dat na de introductie van de Logmatic niet langer opgaat. Misschien moeten de taalgeletterden het spreekwoord maar van drie naar twee keer laten veranderen".  

Want de Logmatic zorgt voor het kloven van houtblokken met een minimum aan inspanning. Hout gaat niet meer voor de bijl. De Logmatic spaart de rug en is, anders dan de bijl, veilig in gebruik.

Werking
Deze heipaal voor houtblokken werkt uitermate simpel: plaats de scherpe punt op het houtblok, trek de binnenste staaf omhoog en laat deze met een klap neerkomen. Door de zwaartekracht dringt de ‘speerpunt' met elke klap dieper in het hout totdat het houtblok doormidden breekt. Dus vanaf nu is houtklieven makkelijk, minder vermoeiend en veilig. Zó veilig dat de Logmatic de OSCAR SECURITE 2000 prijs op de internationale FOREXPO-beurs in Toulouse heeft gewonnen.

De hoekbijl LOGMATIC is gebouwd om hout te kloven op het niveau van de voeten. Zijn efficiëntie is gebaseerd op de herhaling van slagen die steeds op hetzelfde punt gericht zijn dankzij de structuur van de bijl. Het heeft geen zin om het hout te forceren door harde slagen te geven: in tegendeel, het hout is gespleten op een gecontroleerde manier en bespaart energie, dankzij verschillende slagen die verschillen van sterkte en van persoon tot persoon. Dankzij dit systeem, worden noch de persoon noch de plaat waarop het hout wordt gespleten aangetast door eventueel gemiste slagen of door een overmatig gebruik.

Samengevat, minder gevaar, een minder vermoeiend werk, een groter comfort en vlugger klaar.

Tips
Recepten
€ 89,00
Noki

Wij hebben ook een "echte winkel". Ook daar staan we je bij met raad en daad.

Brugsesteenweg 455
8800 Roeselare
Tel: 051 49 50 10