Is de kookhype over? So what?

We moeten bij Noki altijd smakelijk lachen als iemand ons komt vertellen dat de grote kookhype over is. Het is eigen aan hypes dat ze voorbij gaan. Wat echter nooit over gaat is de behoefte van mensen om gepassioneerd bezig te zijn met authentieke dingen. Koken is bij uitstek zo een activiteit.

Houden van

Afgezien van het feit dat het een manier is om ons te voorzien van één van onze basisbehoeften, is het bij uitstek ook een sociaal gebeuren. Een vorm van communicatie waarmee we mensen kunnen laten ervaren dat we hen graag zien. Zo graag dat we hun smaak, reuk- en tastzin verwennen en verrassen met aangename en lekkere dingen.

Voor mensen die houden van lekker eten en gepassioneerd koken is zich verdiepen in producten en ingrediënten een manier van leven. In 2012 hadden we uitgerekend hen voor ogen toen we met Noki van start gingen. Noki is Swahili voor ‘houden van’, ‘passie’. We waren trouwens zelf ook nogal bevlogen met koken bezig. Zo zeer dat mijn zakenpartner Dirk en ikzelf, zonder het van elkaar te weten, beiden voor onze privé op zoek waren naar een buitenkeuken die in onze verbouwingsplannen zou passen.

Nokiaan in elk seizoen

Behalve over het design van die toestellen, kon niemand ons raad geven over welke geschikt zouden zijn voor onze kookambities. Vandaar dat we ons zelf gingen verdiepen in het buiten koken. We lieten ons begeleiden door gerenommeerde chefs die er een volwaardige discipline van hebben gemaakt. De merken van buitenkeukens en barbecues, die we vandaag verdelen, hebben we geselecteerd na grondige testen, samen met de deelnemers van onze kookworkshops en de chefs die daar de leiding van nemen.

Maar buiten koken is meer dan toestellen. Het is een levensstijl van mensen die op zoek gaan naar natuurlijke smaken en daardoor tijdens het koken ook liefst in de natuur willen vertoeven. Ongeacht of het zomer is en er uitgebreid getafeld kan worden onder de appelboom of in de winter, als de tuin ondergesneeuwd is en de gasten ingeduffeld rond de vuurkorf staan.

Aan het succes van onze workshops te zien zijn er heel veel mensen op zoek naar dergelijke intense belevingen. We zijn hen intussen Nokianen gaan noemen. Het zijn kookliefhebbers in hart en nieren. Gepassioneerde mensen, die geen hype nodig hebben om dat te zijn.

We hopen jou ook snel als Nokiaan te mogen begroeten.

Dieter Spriet, Dirk Allaert en het Noki-team

NOKI Roeselare

Noki NV
Brugsesteenweg 455
8800 Roeselare

Tel: 051/49 50 10
Fax: 051/49 50 20
info@noki.be

NOKI Deinze

Driespoort Shopping Deinze
Gaversesteenweg 48
9800 Deinze