Indirect bereide zalm “en papilotte’

Geschreven door Dieter Spriet op 30 juni 2015

  • eenvoudig

Deze manier van zalm inpakken en bereiden wordt in Frankrijk “en papilotte” genoemd.
Een heerlijke bereiding die als grote verassing op tafel komt.

Ingrediënten:

  • Koop zalmfilet bij de visboer, met vel en reken 120 gram per persoon.
  • 2 grote vellen bakpapier
  • 1 citroen in plakjes
  • ¼ bosje dille en 4 blaadjes verse laurier
  • Peper en zout uit de molen
  • Beetje droge witte wijn en olie
  • Rollade touw
  • BBQ indirect op 180°C (maar kan uiteraard ook in de oven)

Werkwijze:

  • Leg een dubbel vel bak papier open
  • Strijk het papier licht in met de olijfolie
  • Leg de zalm met het vel naar beneden op het papier.
  • Zout en peper de zalm licht
  • Leg op de zalm de citroen, plukjes dille kruid en de blaadjes verse laurier
  • Sprenkel over de zalm een beetje droge witte wijn
  • Pak de zalm in en knoop deze op met rollade touw.
  • Leg de zalm gedurende 20 à 25 minuten indirect op de BBQ
  • Bij een gas BBQ de middelste brander uitzetten

zalm in papillote

Vond je dit artikel interessant?

Vul je e-mailadres in en krijg de recepten in je mailbox.

Deel dit artikel

Reageer op dit recept

  • Wordt niet weergegeven op de website

Categorieën

Recente recepten

Recente reacties